emeliehammarsten.blogg.se

Om mitt liv som au pair på Irland. Varning för svengelska, talspråk, och allmän dålig svenska. Så går det när man pratar engelska hela dagarna!

Galway

Publicerad 2014-02-27 13:25:00 i Allmänt,

(Fölåt att allt är ihopsmoshat men jag vet inte vad problemet är?! Jag försöker fixa det)
Vi var bara i Galway två dagar så vi han inte göra så mycket. Men det är en väldigt mysig stad. Vi lämnade Navan runt 9 med bussen till Dublin. Där var vi bara ca 30 min, fast det var för att bussen va försenad... Sen åkte vi den nästan 4h långa bussresan till Galway. På den bussen var då jag försökte skriva mitt senaste blogginlägg, som gick sådär..... Det första vi gjorde i Galway var att gå till vandrarhemmet. Det var.... sådär.... men för priset och eftersom det bara var en natt så var det helt okej. Resten av dagen gick vi runt i stan, in i små butiker, köpcentret, in i en kyrka, åt färska donuts, m.m. På kvällen bestämde vi oss för att gå en pubrunda. Julia var lite tveksam, men Jackie var jätte excited så vi bestämde oss för att gå. Och alla tre tycker nu i efterhand att det var den bästa idéen på länge. Det var vi tre (Sverige, Öterike, Tyskland), 4 amerikaner, och en från Chile, och guiden självklart. Så i alla fall gick vi till ca 6 pubar, och tillslut en nattklubb. Vi gick till både de "vanliga" barerna och det typiska gamla irländska pubarna. Vi körde även en del drycks lekar och fick gratis shots. Jag hade också en intressant historisk konversation men några utav amerikanarna. Men som jag sa det var en jätte kul kväll. (Till Mamma och Pappa, etc. Jag drack INTE så mycket att jag mådde illa, gjorde något dumt, fick minnesluckor, etc. Så var lugna. + det är omöjligt för mig att ge mitt nummer till någon skum person för jag kan det inte...) Nästa dag gick vi utmed havet. Det blåste väldigt men det var en trevlig promenad ändå. Sen var det bara till att åka hem.
Julia, Jackie, Jag (Läskiga ögon men det får man förvänta sig av det ljuset och att photoshop inte ville fixa Jackies och mina och jag orkar inte riktigt pilla med det nu)
Lite sovenirer, tänkte att jag kan köpa ett shotglas från alla de stora städerna jag besöker, så att det matchar. Sen om jag använder dom eller inte får vi se i framtiden.

Tredje gången gillt

Publicerad 2014-02-22 12:30:46 i Allmänt,

Hoppas att det funkar nu. Jag har skrivit något två gånger den senaste timmen, men min telefon ville inte vara med då jag tryckt på Publisera..... Jag sitter nämligen på bussen påväg till Galway. Jag och två andra au pairer, Jackie och Julia, ska dit över helgen. Men jag tänkte skriva om gårdagen. Så igår åkte jag, Quinn, Freya, deras kusin Finn, och deras farmor till Dublins zoo. Kl 12 så kom de för att plocka upp oss. Det var första gången jag satte in bilbarnstolen och Freya i en bil själv så det var lite krångel med det. Men efter lite pyssel fick vi fast allt och kunde komma iväg. När vi kom fram så regnade det, så vi börja med att äta lunch. Chips(alltså strips), chicken nuggets, and beans. De äter väldigt mycket bönor här... Men det är i någon rätt söt sås så det funkar, i lagoma mängder. När vi hade ätit klart så sken solen igen, och resten av dagen. Det var ett väldigt vanligt, men mysigt zoo. Det var första gången Freya var där och hon verkade gilla det. Hon var vaken hela tiden och det såg ut som hon hade roligt. Efter vi kommit hem så gick jag ut och fika med Steffie, ännu en au pair. Det var också väldigt trevligt. Kändes precis som att jag var och fikade med någon gammal kompis hemma. (Bilder kommer nog imorn)

Checklista

Publicerad 2014-02-11 23:21:00 i Allmänt,

Alla blöjar bytta: Check
All mat lagad: Check
All mat uppäten: Check
Alla tårar torkade: Check
Alla läxor gjorda: Check
All fika fikad: Check
Alla dagens Big Bang Theory sedda: Check
 
Hmmmm ..... det var säkert mer jag gjorde idag, men vad kan jag inte komma på nu. 
Dagen var i alla fall lyckad måste jag säga. Jag och Freya hade en bra dag tillsammans. Vi fikade med de andra au pairerna. Två av dem hade också barn med sig, fast de var 3-4 år eller något. Mycket trevligt.
Sen när Quinn kom hem så fixade sig allt, läxor etc, med bara farten. Jo men det här känns bra, så nu är det bara att fortsätta.
 
Just det! Det snöa idag! När jag var ute på morgonen-lunch tid så var det strålande sol, väldigt skönt. Men sen framåt kl 3 kanske, så började det snöa. Hos oss smälte det så fort det nudda marken, men på flygplatsen så la det sig och Janice kom hem med en snötäkt bil. Det är så mysigt när det snöar, men jag var glad att jag var inomhus..

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela