emeliehammarsten.blogg.se

Om mitt liv som au pair på Irland. Varning för svengelska, talspråk, och allmän dålig svenska. Så går det när man pratar engelska hela dagarna!

Galway

Publicerad 2014-02-27 13:25:00 i Allmänt,

(Fölåt att allt är ihopsmoshat men jag vet inte vad problemet är?! Jag försöker fixa det)
Vi var bara i Galway två dagar så vi han inte göra så mycket. Men det är en väldigt mysig stad. Vi lämnade Navan runt 9 med bussen till Dublin. Där var vi bara ca 30 min, fast det var för att bussen va försenad... Sen åkte vi den nästan 4h långa bussresan till Galway. På den bussen var då jag försökte skriva mitt senaste blogginlägg, som gick sådär..... Det första vi gjorde i Galway var att gå till vandrarhemmet. Det var.... sådär.... men för priset och eftersom det bara var en natt så var det helt okej. Resten av dagen gick vi runt i stan, in i små butiker, köpcentret, in i en kyrka, åt färska donuts, m.m. På kvällen bestämde vi oss för att gå en pubrunda. Julia var lite tveksam, men Jackie var jätte excited så vi bestämde oss för att gå. Och alla tre tycker nu i efterhand att det var den bästa idéen på länge. Det var vi tre (Sverige, Öterike, Tyskland), 4 amerikaner, och en från Chile, och guiden självklart. Så i alla fall gick vi till ca 6 pubar, och tillslut en nattklubb. Vi gick till både de "vanliga" barerna och det typiska gamla irländska pubarna. Vi körde även en del drycks lekar och fick gratis shots. Jag hade också en intressant historisk konversation men några utav amerikanarna. Men som jag sa det var en jätte kul kväll. (Till Mamma och Pappa, etc. Jag drack INTE så mycket att jag mådde illa, gjorde något dumt, fick minnesluckor, etc. Så var lugna. + det är omöjligt för mig att ge mitt nummer till någon skum person för jag kan det inte...) Nästa dag gick vi utmed havet. Det blåste väldigt men det var en trevlig promenad ändå. Sen var det bara till att åka hem.
Julia, Jackie, Jag (Läskiga ögon men det får man förvänta sig av det ljuset och att photoshop inte ville fixa Jackies och mina och jag orkar inte riktigt pilla med det nu)
Lite sovenirer, tänkte att jag kan köpa ett shotglas från alla de stora städerna jag besöker, så att det matchar. Sen om jag använder dom eller inte får vi se i framtiden.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela